Hosszabb lesz a tavaszi és a téli szünidő

A 2011–2012-es tanévtől módosul a vakációk száma és időtartama – született meg a döntés az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztériumban. A tárcavezető ugyanis úgy határozott, eltörli a szemeszterek közötti mini-vakációkat, és egy-egy héttel hosszabbítja meg a tavaszi és téli szünidőt.

Daniel Funeriu, oktatási miniszter úgy nyilatkozott, a következő tanév 2011. szeptember 12.-én kezdődik. Az október 22–30. közötti vakáció pedig csak az elemis tanulóknál marad érvényben.

A téli vakáció december 24. és január 15. között lesz, azaz három hétig szünetel majd a tanítás a megszokott kettő helyett – magyarázta a tárcavezető.

A második félév első napja 2012. január 16.-ára esik, míg a tanév utolsó napja 2012. június 22.-e lesz. A két időpont között az iskolások számíthatnak még egy vakációra, április 7–22. között, amelyet szintén három hetesre terveztek, a módosítások értelmében.

A citynews.ro adatai szerint, az átrendezések ellenére, a következő tanév is ugyanannyi napból fog állni, mint a jelenlegi.

Share this post

PinIt
scroll to top