Hosszabbított nyitva tartás a marosvásárhelyi Demokrácia Központban

Január 10-étől hosszabbított nyitva tartás szerint fogadja ügyfeleit a  Demokrácia Központ, ami azt jelenti, hogy reggel 8 órától este 8-ig tart nyitva a Klastrom (Mihai Viteazu) utca 40. szám alatti iroda.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által folyó év január 3-án megnyitott  marosvásárhelyi Demokrácia Központban egy hét alatt több mint félezer ember fordult meg, mindannyian a magyar állampolgárságról érdeklődtek, és számtalan kérelmező már kész dossziéval hagyta el az irodát. A központ hét állandó munkatársa mellett napok óta önkéntesek segítik a hatékonyabb munkavégzést, adott időpontokban hét önkéntes is dolgozott az irodában, akik ingyen és bérmentve, kizárólag az ügy iránti elhivatottságból nyújtottak segédletet a könnyített honosítást kérelmezőknek.

Mindezek ellenére a nagyfokú érdeklődés miatt nem sikerült mindenkit
maradéktalanul kiszolgálni, ezért az EMNT és a Demokrácia Központ elismeréssel adózik mindenkinek, aki türelmesen sokszor órák hosszat várt arra, hogy sorra kerülhessen. Megértésükért és kitartásukért köszönet jár.

A hatékonyabb segítségnyújtás érdekében a jövő héttől, vagyis január 10-től
kezdődően hosszabbított nyitva tartás szerint fogadja ügyfeleit az iroda. Az eddigi 9–17 órai program helyett reggel 8 és 20 óra között várják az állampolgárságért folyamodni szándékozókat.

Jó hírként közölhetjük azt is, hogy január második hetében országos hívásközpont indul, amelyen keresztül a várakozást és a torlódást elkerülendő a marosvásárhelyi irodába is előjegyezheti magát mindenki, aki a honosítási folyamatban szolgáltatásainkat igénybe kívánja venni.

Share this post

PinIt
scroll to top