Hosszadalmas intézkedés a saját hőközpontokért

Az utóbbi időben rohamosan megnőtt a gáz-szerződések száma, amelyek szükségesek, –többek között, – a magán hőközpont beszereléséhez. Az elmúlt három hónaphoz képest 60%-kal többen váltak le a távfűtési rendszerről, az elmúlt évhez képest pedig 4500 szerződéssel többet írtak alá ebben az időszakban.

A hosszas procedúra első lépéseként, az E-On gázvállalatnál kell benyújtani egy kérvényt, a gáz szolgáltatásának elfogadása céljából.

Ehhez csatolni kell a tulajdonos személyazonosságijának fénymásolatát, valamint a lakásszerződés fénymásolatát. Amennyiben bérlik a lakást, a tulajdonos írásos beleegyezésére is szükség van. A gázszolgáltatást elfogadó dokumentumot 30 napon belül állítja ki az E-On.

A továbbiakban a tulajdonosnak keresnie kell egy közismert céget, amely végrehajtja a szereléseket, majd az erről szóló jelentést, és a rendszer működésbe léptetését bizonyító dokumentumot köteles az E-On-nak bemutatni. Erre úgyszintén 30 nap áll rendelkezésre.
Ha mindez megtörtént, következhet a gáz-szerződés aláírása, véglegesítése. Ehhez pedig szükséges mellékelni a fent említett jelentés és működésbe hozás iratainak fénymásolatát.

Ami a költségeket illeti, körülbelül 206 lejt kell otthagyni az amúgy is sok időbe telő és sokféle intézkedés során.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top