Hová mehetünk a hétvégén?

Ez a hétvége is programokban gazdagnak ígérkezik: Marosvásárhely klubjai és múzeumai ismét vonzó kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak. Ráadásul ugyancsak a hétvégén zajlik Segesváron a Fúvószenekarok Fesztiválja, amely úgyszintén remek lazítást biztosíthat az érdeklődőknek.

Ma este a Gallery Club indítja a jókedvet egy party-s estével, elektronikus és klubzenével, este 10 órai kezdettel. A belépő ára 20 lej, de csak férfiaknak, a hölgyeknek ugyanis ingyenes a belépés.

Szombat este 10-től retró party lesz a Jazz&Blues Club mindkét terében. A ’80-as és ’90-es évek zenéire mindössze 5 lejért szórakozhatnak a klubba látogatók.

Ugyancsak szombaton a segesvári Arisztokrata Klub elektronikus és klubzenés estet szervez, Sonny Flame jelenlétében. A party este 10-kor kezdődik, a beugróért 15 lejt kell fizetni.

Szintén szombaton tekinthetik meg Ughi Levente marosvásárhelyi művész kiállítását, az Egyesülés Galéria kiállítótermében. A festményekből és szobrokból álló tárlatot délelőtt 11 órától nyitják meg az érdeklődők előtt. A belépés ingyenes.

Vasárnap kerülnek sorra az E.On Kinder elnevezésű, megyei szintű, gyerekeknek szervezett futball-mérkőzés zárómeccsei. Reggel 9 órai kezdettel zajlanak majd a finálék. A díjkiosztó gálát a marosszentgyörgyi Apollo komplexumban tartják, 15 órától. A mérkőzés-turnét az 1998–2003 között született gyerekeknek szervezik.

Ezen a hétvégén is látogatható a múlt héten megnyitott Multimédia-kiállítás a segesvári Történelmi Múzeumban. „Az első írásoktól a multimédiáig. A kommunikáció rövid története és nem csak” című tárlatot 10.00 és 17.30 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

Szintén a hétvégén új film kerül vetítésre a Művész moziban: a 2010-ben készült „Salt ügynök”, Angelina Jolie-val a főszerepben. A filmkedvelők mától jövő péntekig nézhetik meg a thrillert, 16.30, 19.00 vagy 21.30 órai kezdettel. Egy jegy ára 8 lej.

Ugyancsak a hétvégén a segesvári Vár Központi Parkja ad teret Erdély különböző településeiről érkezett fúvószenekarok koncertjeinek. A 7. alkalommal megszervezett Fúvószenekarok Fesztiválján 10 csapat lép majd fel, szombaton 14 órai kezdettel, illetve vasárnap, 12.30 órától. A fúvószene-kedvelők tehát két nap alatt kísérhetik figyelemmel a zenekarok szabad ég alatt adott koncertjeit, a hétvégén, Segesváron.

Egész hónapra terjed ki viszont az a ma startoló tárlat, amelynek a marosvásárhelyi Maros Pláza ad helyet. Sergiu Cioban fényképész ugyanis ma nyitja meg a látogatók előtt az esküvői képekből álló kiállítását, amely a hónap végéig lesz megtekinthető a mall mindhárom szintjén. A tárlat 21 esküvői képből áll, célja pedig az, hogy megismertesse a látogatókkal a fényképezés művészetét, azt, hogy a képek is élhetnek, van nekik is saját bájuk, kecsességük – mondta el a 6 éves múlttal rendelkező fotóművész.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top