Humorfeszt Kolozsváron és Marosvásárhelyen

Ötperces, saját vicces szöveggel, monológgal, paródiával, jelenettel nevezhetnek a fiatalok az RMDSZ és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat által nyolcadik alkalommal megszervezett Erdélyi Humorfesztiválra.

A helyi szintű előválogatók győztesei meghívást kapnak a fesztivál április 8-án és 9-én Kolozsváron zajló programjára és a gálaműsorra, ahol szakmai zsűri értékeli a produkciókat, magyarázta a Marosvásárhelyen szerdán délután tartott sajtótájékoztatón Tóth Szabolcs, a Szomszédnéni egyik tagja. – Jelzésértékűnek szánjuk, hogy idén Kolozsvár helyett Marosvásárhelyen hirdetjük meg a Humorfeszt 1000 lejes díjazású versenyét, amelyen Erdély legjobb amatőr humoristáját díjazzuk – mondta Bálint Ferenc programfelelős, a humortársulat másik tagja. Kifejtette: ez egyrészt azért van, mert a tavalyi nyertes, Balla Levente Maros megyei (egészen pontosan jobbágytelki születésű), másrészt pedig, mert – idén először – Marosvásárhelyen is bemutatják a Humorfeszt Gálát, a fesztivál nyerteseivel, valamint a Showder Klub és a Comedy Central neves humoristáinak részvételével.

– Azon dolgozunk, hogy nevéhez híven a fesztivál Erdély-szintűre nőjje ki magát, ezért már a helyi előválogatókat is kisebb humorshowként fogjuk lebonyolítani: a tehetségkutató március 16-án Marosvásárhelyen a Szomszédnéni fellépésével párosul, 18-án és 19-én pedig, a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi előválogatón fellép a fesztivál korábbi két felfedezettje, Felméri Péter és Zsók Levente is – hangsúlyozták.

Jelentkezni névvel és telefonszámmal a verseny@humorfeszt.ro drótpostacímen március 10-ig lehet, további információkat a rendezvény honlapján, a www.humorfeszt.ro oldalon találnak az érdeklődők.

Forrás: szabadsag.ro

Share this post

PinIt
scroll to top