Idén is lesz Rali Marosvásárhelyen

Ebben is évben is megszervezik a Marosvásárhelyi Autóversenyt. A május 6. és 7. között zajló második kiadáson közel 50 versenyautó startol majd, ugyanakkor a régi szerpentinen tartandó szuperspeciális próba sem marad el – ígérik a szervezők.

A rali-kedvelők ismét örülhetnek, hisz a verseny ismét városunkba látogat. A megmérettetés része a Dunlop Országos Rali-bajnokságnak, és a második felvonása lesz az országban tartandó összesen kilenc autóversenynek.

Mihai Leu, a bajnokság főszervezője úgy nyilatkozott, szívesen jönnek Marosvásárhelyre, mivel az itteni közönség szívesen fogadja a versenyzőket. Ugyanakkor a 2010-es kiadás nagy elismerésnek örvendett a városunkban. Hozzátette, a tavalyi siker alapján sorolták be Marosvásárhelyt a bajnokság helyszínei közé, és reméli, hogy az idei megmérettetés sokkal izgalmasabb lesz a tavalyinál.

Jelen pillanatban javában folyik még a szervezés: véglegesítik a megyei útvonalakat, és igyekeznek olyan pályát kialakítani, amely úgy a versenyzők, mint a nézők számára érdekes lesz és vonzó.

Stoica Béla, a Román Autószövetség tanácsadója azt állítja, technikai szempontból megítélve, az idei próbával még magasabbra helyezik a lécet. Olyan versenyre kell tehát számítani, amely a legmagasabb szinten felel majd meg az országos rendszabályzat követelményeinek. A tavalyi versennyel kapcsolatosan hozzátette, a marosvásárhelyi próbát jól megszervezték. A versenyautók főtéri kiállítása például több más városban köszöntött vissza – véleményezett Stoica.

A szervezők idén legalább 50 jelentkezőre számítanak. Ami pedig a programot illeti, maga a verseny pénteken és szombaton zajlik majd – akárcsak a tavaly. Ezt pedig a díjátadó gála követi.

Távlatokban gondolkozva, a jövő terveiről Mihai Leu csupán annyit árult el, hogy szeretnék, ha a verseny európai szintet öltene. Ennek első lépéseként pedig a Magyar Autószövetséggel próbálják felvenni a kapcsolatot, egyelőre partneri viszony létesítésére.

Share this post

PinIt
scroll to top