Idéntől új épületben tanulhatnak a fogyatékos gyerekek

A nyári vakáció nem csak az üdülésre volt jó – ezt bizonyítja a marosvásárhelyi 1-es Számú Kisegítő Iskolaközpont teljes mértékű felújítása. A vakáció ideje alatt rehabilitálták, valamint korszerűsítették az épületet.

A már meglévő ingatlant kiegészítették, emellett egy szükséges kellékekkel felszerelt, komfortos, modern orvosi rendelőt is létrehoztak – nyilatkozta Ramona Ceacoi, iskolaorvos. A korszerűsítés mindenképpen kellett – tette hozzá, – mivel elengedhetetlen volt a különböző kezelési folyamatokhoz például a rendelő ivóvízhez való csatlakoztatása. Ez viszont csak most történt meg.

Az épületben számos osztályterem és speciális, készségeket fejlesztő terem található, valamint van sportterem, ebédlő és műhely is. Ezek mellett a főépületben egy felvonót is szereltek, amely segítségével könnyebben közlekedhetnek a mozgássérüléssel rendelkező gyerekek az épületszintek között. Az elkövetkezőkben már csak az iskola udvarának korszerűsítése maradt hátra.

A rehabilitálás 200000 lejbe került, amelyet a Maros Megyei Tanács utalt erre a célra. Jelenleg az iskolaközpontban 92, I. és IV. osztályos, fogyatékos gyerek tanul.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top