Íjászat, sphereball, bunjee jumping és hőlégballonozás a Félszigeten

Nemcsak koncertekben, hanem egyéb szórakozási lehetőségekben is gazdag az idei Félsziget. A fellépőkön kívül ugyanis számos kereskedelmi egység képviselteti magát Románia legnagyobb fesztiválján, 2012-ben is.

Színes a kínálat tehát a kikapcsolódásban, na meg persze, a pénzköltési lehetőségekben is! Ugyanakkor ingyen ajánlatokkal is fogadnak bennünket a vállalkozók. De vegyük sorban, mi minden adatik a tízedik Félszigeten!

Először is, kipróbálhatjuk magunkat az íjászatban, rögtön a fesztivál helyszínének a bejáratánál. 1 lejért válthatunk ki 1 darab nyílvesszőt, cserében pedig 1 lehetőséget kapunk a célbalövésre.

Ha ebből jelesre teljesítettünk (vagy éppen azért, mert nem sikerült céltáblába lőni), megajándékozhatjuk magunkat egy tetoválással, mindössze 7 lej ellenében. Számos modell közül választhatunk, és ha akad bátorságunk hozzá, máris beülhetünk a székbe. Egyébként nincs benne semmi ijesztő, csupán a tetováló-művész fehérkesztyűs keze!:)

Tovább haladva, a Nagyszínpad mellett, a sajtósátor szomszédságában megtaláljuk a sphereballt, illetve az ugrálót. Utóbbit egymagunkban is kipróbálhatjuk 10 lej befizetésével, előbbihez viszont 15 lejt kérnek, és meg kell győznünk egyik társunkat is, hogy csatlakozzon. A hatalmas labdában lehetőség adódik fotókat is készíteni, gurulás közben – motivál bennünket a vállalkozó. De még mielőtt bevállalnánk a gurigázást, arc- illetve testfestésnek is alávethetjük magunkat.

A Nagyszínpad másik oldalán ellátogathatunk az Orange-sátorban, ahol idén sem maradnak el a meglepetések. Itt, tavalyhoz hasonlóan, ingyen tetováltathatunk magunkra pillangót, csillagokat, Orange-figurákat. Újdonságként azonban idén hőlégballonozhatunk is, szintén díjmentesen. A nagy érdeklődés miatt ajánlott időben felsorakozni a liftezésre, de a várakozásra mindenképp számítani kell – tanácsolják a telefonszolgáltató képviselői.

Ha megtörtént a bemelegítés a magasba emelkedéshez, akkor bevállalhatjuk már a bunjee jumpingot is, amely 2012-ben is hatalmas érdeklődésnek örvend a Félszigeten. Az árak nem változtak a tavalyiakhoz képest – idén is 90 lejért ugorhatunk a mélybe, 70 méternyi magasságból, bő adag adrenalinért cserébe. És mivel akadnak olyan személyek is, akiknek ez a művelet nemcsak szó szerint magas, 10 lej ellenében a város fölé emelkedhetnek, és körülkémlelhetik a tájat, panorámázás fejében.

A lehetőségek listája azonban itt nem ér véget, csupán ízelítőként szolgál azok számára, akik erre a plusz „löketre” vártak a félszigetezéshez.

Fotók: felsziget.ro

Share this post

PinIt
scroll to top