Illegálisan költekezett a Transilvania repülőtér is

Az Állami Számvevőszék ellenőrei közel 9,2 millió lejes rendellenességet fedeztek fel a Transilvania repülőtér költségvetésében. Az intézmény, a szakemberek állítása szerint, törvénytelenül költekezett a közpénzekből, ezáltal csatlakozva a megye további törvényszegő intézményeinek sorához.

A reptér vezetősége azonban védekezik: azt állítja, a most felmerülő gondokat még a tavaly rendbehozták a légikikötő képviselői.

A pénzügyi problémát a 2009-es felmérésekből derítették ki a Számvevőszék ellenőrei. Viszont a Transilvania képviselői afelől biztosították a szakembereket, hogy a gondok még 2010-ben megoldódtak: tévedés miatt utaltak át egy bankszámlára pénzt, de idő közben felfedezték a problémát és helyrehozták – indokolta az esetet Ştefan Petru Runcan, a repülőtér igazgatója. Ugyanakkor a másik érintett fél, a Megyei Tanács is bekapcsolódott az ügybe, és azt ígérte, utánajár a felmerülő problémának – nyilatkozta Bartha József, a tanács gazdasági igazgatója.

A Transilvania repülőtér idén közel 2 millió lejt kap a Megyei Tanácstól azért, hogy véghezvigye befektetéseit. A tanácsosok azonban nincsenek megelégedve a reptér 2010-es teljesítményével, ezért arról döntöttek az utolsó ülésen, hogy az intézmény növelje az utasok számát, és csökkentse a kedvezményeket.

Share this post

PinIt
scroll to top