Ilyet még nem láttak és hallottak a marosvásárhelyiek

A 3D technikát alkalmazva ünnepi fényekbe öltöztették vasárnap este a 100 éves marosvásárhelyi Kultúrpalota épületét. A „születésnapi bulin” Țăndărică és barátai, a Karthago és a Uriah Heep is koncertezett a Győzelem téren felállított színpadon.

kulturpalota2013

Este fél hétkor a főtéren felállított színpadon Țăndărică és barátai hangoltak, majd játszottak is a hangszereken, gyülekeztek az emberek. A színpad mellett a Karthago tagjai beszélgettek az érdeklődőkkel, fotózkodtak a rajongóikkal, régi ismerősökkel üdvözölték egymást. Nem sokkal hét után mentek fel a színpadra, hogy hozzálássanak a hangoláshoz. A koncert egy óra késéssel kezdődött el, mire a tér is megtelt.

Székely László azt a bannert hozta magával és készíttetett közös felvételt a magyarországi együttessel, amelyre az egyik szám szövegéből írt egy sort, majd aláíratta azt mindenikükkel. Ez még akkor történt, amikor a Karthago először jött Erdélybe, 2004-ben, amikor megalakulásának éppen a 25-ik évfordulóját ünnepelték. „Régi haverek vagyunk, nem azért készült a fotó, hogy feltegyem a Facebookra, hanem mert tényleg jóbarátok vagyunk” – magyarázta a marosvásárhelyi rajongó, aki a maszol.ro-nak elmondta, úgy érzi magát, mintha újból 18 éves volna, hiszen a rendszerváltás előtt a magyar rockegyüttesekért éltek-haltak. Az angol nyelvűeket, bár szerették, kevésbé értették a szöveget, ezért a magyar volt az igazi.

Az Uriah Heep is szenzációnak számított vasárnap késő este Marosvásárhelyen, hiszen, ahogy az egyik korosabb rocker érdeklődésünkre elmondta, nem hitte volna, valaha ez is bekövetkezhet, hogy a város főterén fogja hallgatni élőben a legendás együttest.

„Annak idején a szakszervezetek házában hallgattuk, illetve becsempésztük az országba a szalagot és Majak vagy Tesla magnón hallgattuk. Senki nem mert arra gondolni, hogy egyszer csak itt lesz a Uriah Heep, Vásárrhely főterén zenél” – magyarázta a férfi.

A magyarországi rockbanda egyórás fellépését Țăndăricáék követték, akiknek azonban kevesebb idő jutott, hiszen a programban az a 3D-s vetítés is szerepelt, amely során a Kultúrpalota homlokzatán fehér-fekete vagy színes ábrák, mintázatok, formák jelentek meg. Az Uriah Heep nehezen tolerálta az egy órás csúszást, menedzserük kijelentette, ha tíz órakor nem lépnek színpadra, elhagyják a helyszínt. Míg napközben szabadon fotózkodtak a járókelőkkel, este a csendőrség kisbuszában, biztonsági őrökkel körbevéve várakoztak arra, hogy felmehessenek a színpadra.

Nézd meg az eseményt képekben a Maszol.ro oldalán.

Share this post

PinIt
scroll to top