Indul a bűnvádi eljárás Borbély ellen?

A Képviselőház Jogi Tanácsa elfogadta, hogy Borbély László, volt környezetvédelmi miniszter ellen elindulhasson a bűnvádi eljárás. A tanács ugyanakkor jóváhagyta az RMDSZ-politikus kérését, mely szerint az ügyben április 24-én hozzon végső döntést a Képviselőház.

Borbély személyesen is megjelent a tanács meghallgatásain, ügyvédje társaságában, és meg egyszer kijelentette, ártatlan az ellene felhozott vádakkal szemben.

A volt minisztert kissé zavarta az, hogy az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) lehallgatta a feleségével folytatott személyes telefonbeszélgetéseit. Hozzátette, nem létezik egyetlen kézzelfogható bizonyíték sem arra, amivel őt megvádolták. Továbbá, ha a DNA arra lett volna kíváncsi, hogy őt tanúként kihallgassa, a közpénzekből nem költött volna 65–70 tanú kihallgatására csakis azért, hogy ugyanazt hallja tőlük: semmilyen nyomást nem gyakorolt rájuk, mint ahogyan azt a vádak alapján állítják – részletezte Borbély. Szerinte így fölösleges lett volna asztalost, ácsot, dizájnert kihallgatni csakis azért, hogy olyan dossziék kerüljenek összeállításra, amelyek az ő ártatlanságát bizonyítják – vélekedett tovább a politikus.

Daniel Buda, a Jogi Tanács elnöke úgy nyilatkozott, Borbély ügyéről az április 24-i ülésen hoznak végső döntést, ahová a volt miniszter is hivatalos. Ha a képviselők igennek voksolnak, Borbély László ellen bűnvádi eljárást indítanak.

Mint ismert, a volt környezetvédelmi minisztert befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítják.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top