Indul a tavaszi nagytakarítás

gereblyeMa, azaz március 18-án rajtolt Marosvásárhelyen a Tavaszi Nagytakarítás akció. Április végéig, a város minden utcáját megtisztítják a helyi hatóságok megbízottjai. Az akció során összegyűjtésre kerül az a hulladék is, amelyet a lakók szednek egybe magánterületeikről, illetve a lakótársulások környezetéből.

A Salubriserv dolgozói naponta seprik majd a járdákat, és gyűjtik össze a szemetet. Az órarendet úgy dolgozták ki, hogy a szemételszállító autó a város minden szegletébe eljuthasson.

A lakosokat arra kérik, tisztítsák meg a magánterületeiket, a pincéket, a beállókat és a zöld övezeteket, az összegyűjtött hulladékot pedig szemetes zsákokban helyezzék el a járdák szegélyéhez.

Elsőként az Észak, Prahova, Liget, Homoród, Szamóca, Orgona, L. Tolsztoj, 1989. December 22 és Bükkös utcákat tisztították meg, a C.R. Vivu, Székely Vértanúk, Asztalos, Hajnalcsillag, Béke és Tavirózsa utcákkal együtt.

Holnap, március 19-én a G. Cosbuc, Építők sétányán, a Gyöngyvirág és Grigorescu utcában, a Párkány sétányon, Ghe. Marinescu utcában, az Újkórház parkjában, a D. Cantemir utcában, Dr. Ciugudeanu, Gen. Dumitrache, Kikelet, Köcsög, Ágacska és Tető utcában takarítanak.

Fotó: esztergom.eu

Share this post

PinIt
scroll to top