Indul a tavaszi nagytakarítás Marosvásárhelyen!

Ma, azaz március 26-án startol Marosvásárhelyen a „Tavaszi nagytakarítás” akció, melynek keretén belül április végéig a város valamennyi utcáját megtisztítják a helyi hatóságok.

A kampány során a helyi szemételszállító vállalat képviselői elszállítják a lakók által összegyűjtött szemetet is.

A nagytakarítás órarendjét úgy állították össze, hogy az kiterjedjen Marosvásárhely összes utcájára. Ez azt jelenti, közel egy hónap leforgása alatt a Salubriserv dolgozói megszabadítják a várost a hulladéktól: sepregetni fognak a gyalogosjárdákon, és begyűjtik az út szélére vagy a lakótársulások szemétgyűjtő pontjaira kivitt szemetet.

A lakók közreműködésére is számítanak a hatóságok: arra kérik őket, hogy takarítsák ki a lakott területeiket, a pincéket, zöld övezeteiket, az összegyűlt hulladékot pedig szemeteszsákokban tegyék ki a járdák szélére.

Az első utcák, amelyekben megkezdik már ma – március 26-án – a nagytakarítást, a következők: Északi, Prahova, Liget, Homoród, Szamóca, Orgona, L. N. Tolsztoj, 1989. December 22. és a Bükkös utca, valamint a C. R. Vivu, Székely Vértanúk utca, Asztalosok sétánya, Béke, Tavirózsa és Hajnalcsillag utca.

Holnap – március 27-én – a G. Coşbuc, Építők, Gyöngyvirág, Grigorescu utácból, a Párkány sétányról, Ghe. Marinescu utcából, az Új Kórház parkjából, D. Cantemir, Dr. Ciugudeanu, I. Dumitrache, Kikelet, Tető, Köcsög és Cserjés utcából viszik el a szemetet.

Foto: esztergom.eu

Share this post

PinIt
scroll to top