Ingyenes képzés írnoki állásra

A Marosvásárhelyi Táblabíróság díjmentes törvényszéki jegyzői képzést indít, a Petru Maior Egyetemmel és a Dimitrie Cantemir Egyetemmel közösen. A tanfolyam azon személyeknek szól, akik érdekeltek az írnoki szakma elméleti és gyakorlati ismereteinek az elsajátításában.

A bevezető képzés két modulusból áll: az elméletből – amely a jogi eljárásokat, megszervezést és polgári intézkedéseket tartalmazza; valamint a gyakorlatból – amely a bírósági pert megelőző aktivitásokat, az adminisztratív jellegű feladatok megoldását, a bírósági per ideje alatti tevékenységeket és bizonyos dokumentumok összeállítását ismerteti, amelyek mind az írnok hatáskörébe tartoznak.

A képzéseket a Táblabíróság döntéshozói, az egyetemi oktatók és az intézmény jelenlegi jegyzői tartják, fizetésmentesen, önkéntes munkaként. A tanfolyam is ingyenes, erre pedig legalább középfokú végzettséggel rendelkező személyek jelentkezhetnek.

A benevezési kéréseket a Marosvásárhelyi Táblabíróság tájékoztató és közkapcsolati irodájában kell benyújtani, az épület első emeletén, az 53-as teremben, november 23–30. között, reggel 9 órától délután 3 óráig.

A dossziénak tartalmaznia kell a személyazonossági, valamint a legutóbbi végzettséget alátámasztó oklevél másolatát.

A gyakorlati részt csakis azon beiratkozók kezdhetik el, akik az elméleti órák többségén, azaz 70%-án jelen voltak. A képzés legvégén, a „végzősök” nevére kiállított résztvevői bizonyítványt bocsátanak ki.

Share this post

PinIt
scroll to top