Ingyenes mellvizsgálat Maros megyében

Húsz nő számára biztosítanak ingyenes mellvizsgálatot különböző magánklinikák közreműködésével Maros megyében. Így szeretnének segíteni azokon, akik igénylik, de nem engedhetik meg maguknak az effajta vizsgálatot, pénzügyi gondok miatt – nyilatkozott Stela Hanusz, a „Grup Destine Comune” Román Rákegyesület elnöke.

Az akciót az „Értékeld az életed” elnevezésű kampány során indították, a Mater Alapítvány, a „Grup Destine Comune” Román Rákegyesület és a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal együttműködésével.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, mennyire fontos időben felfedezni a mellrákot, mert kezdeti stádiumban a betegség igenis gyógyítható. Emiatt létfontosságú az is, hogy a nők megtanulják, hogyan vizsgálják meg saját magukat, és hogyan fedezzék fel a kóros daganatokat, még mielőtt túl késő lenne.

A kampány a teljes hónapra kiterjed, ugyanis október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek értelmében folyamatosan osztanak szét szórólapokat és egyéb információs anyagokat, tudniillik ez a megmozdulás főleg az informálódásra, a tájékoztatásra fekteti a hangsúlyt. Az egyesület elnökétől még azt is megtudtuk, Maros megyében évente 400 mellrákos esetet diagnosztizálnak, a betegek között pedig vannak olyanok is, akik még nem töltötték be 30. életévüket.

Slavic Andrea

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top