Interaktív városszépítés Marosvásárhelyen

A tavasz beköszöntével megkezdődik a város zöld övezeteinek beültetése. A Polgármesteri Hivatal pedig parkosítási műhelyt szervez azért, hogy a lakosság is beleszólhasson, hogyan öltöztessék virág-ruhába Marosvásárhely parkjait.

A helyieknek megadatik tehát nemcsak az a lehetőség, hogy ötleteikkel hozzájáruljanak a város szépítéséhez, hanem az is, hogy ők maguk is részt vegyenek a munkában. Akiket érdekel a tájépítészet, illetve akiknek van egy jó ötletük, azok most közreműködhetnek, önkéntesen, a parkok beültetési tervétől a kivitelezésig.

Coralia Goicovici, a Polgármesteri Hivatal tanácsadója úgy nyilatkozott, holnap tartják meg az első gyűlést a már feliratkozott önkéntesekkel. A lista azonban továbbra is nyitott marad. Hozzátette, mindenkit várnak, akinek van egy elképzelése a város zöld övezeteinek kihasználásáról. A cél: Marosvásárhely megszemélyesítése, valamint az, hogy színt, életet és hangulatot kölcsönözzenek a városnak.

Goicovici szerint, amennyiben egyetemi hallgatók és diákok is jelentkeznek a programban, megadatik nekik a lehetőség, hogy szakemberek mellett dolgozhassanak, és gyakorlatba ültessék mindazt, amit esetleg a tanórákon tanultak.

Marosvásárhelynek sikerült eleget tennie annak az uniós követelménynek, mely szerint minden lakosra külön-külön legkevesebb 20 négyzetméternyi zöld övezet kell, hogy jusson – állítják az önkormányzat képviselői. Dorin Florea polgármester ezzel kapcsolatban úgy véleményez, a közeljövőben – három éves távlatban gondolkozva – ez a terület 22 négyzetméterre nő majd, ebbe pedig nem fognak beletartozni a városon kívül eső zöld övezetek.

Share this post

PinIt
scroll to top