Iskola-felújítás, önerőből

A marosvásárhelyi Traian Săvulescu Mezőgazdasági Líceum pedagógusai ecsetekkel és falfestéssel állnak az új tanév elébe. A líceumnak ugyanis nem futotta anyagilag a falai felújítására, emiatt a tanárok úgy döntöttek, saját maguk kezdenek bele a munkálatokba.

Takács Lilianna, az intézmény igazgatója úgy nyilatkozott, senki sem kérte az oktatóktól, hogy ecsetet ragadjanak, jószántukból vállalták el a festést. Örömmel cselekszenek, és jó érzéssel tölti el őket, hogy az oktatás mellett így is hozzájárulhatnak a diákok fejlődéséhez.

Egy tanárnő kiegészítette: mivel mindenkinek tetszik a szép, emiatt is döntöttek úgy, hogy kifestik az épületet. Viszont azt sem tartja rossz ötletnek, ha néhány diákot is bevontak volna az akcióba, így legalább szembesültek volna a fiatalok a munka fáradalmaival, és jobban megbecsülnék a rendet és tisztaságot – fogalmazott a pedagógus.

A festés értéke körülbelül fél millió lejt jelentett volna, ha egy szakember-csapatot hívtak volna annak véghezvitelére. De mivel erre nem volt módjuk, a tanárok most még elégedettebbek a munkájukkal. Az épület nemrég volt teljesen felújítva, a jelenlegi javítások csupán a higiénia szempontjából voltak fontosak. És mert volt anyag a javításhoz, ezért is gondolták úgy az oktatók, hogy képesek azt saját maguk is elvégezni.

Mindenképp, megérdemlik az elismerést!

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top