Ismét Erdélybe érkezett Károly herceg

Ismét erdélyi magánlátogatáson tartózkodik Károly herceg brit trónörökös.

A román hírügynökségek nem hivatalos értesülései szerint Károly herceg szerda délután különjárattal érkezett a marosvásárhelyi repülőtérre, ahonnan a székelyföldi Miklósvárra utazott erdélyi barátja, Kálnoky Tibor gróf kastélyába. Az Agerpres hírügynökség értesülése szerint a herceg három napot tölt Erdélyben, ahol Kovászna, Maros és Brassó megyei műemlékeket látogat meg. Csütörtökön a Maros megyei Szászkézdre várják.

A Mediafax hírügynökség úgy tudja, hogy a trónörökös erdélyi látogatása során sok időt szeretne a szabadban tölteni, erdei és falusi sétákra készül. Azt tervezi, hogy több olyan Brassó megyei településre is ellátogat, ahol még nem járt.

Károly herceg legutóbb tavaly májusban látogatott Erdélybe, ahol korábban a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán vásárolt egykori parasztházakat és birtokokat, amelyeket a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatott fel. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. Az idei húsvéti ünnepeket fia, Harry herceg töltötte barátai társaságában a zalánpataki birtokon.

A brit királyi család erdélyi gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

Forrás: MTI/Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top