Ismét melegvíz nélkül?!

RFV_hokozpontÚgy tűnik, a távfűtésrendszeren maradt közel 1500 fogyasztónak ismét mosdótálban kell tisztálkodnia. A Locativ Rt. ugyanis, a társaság, amely ideiglenesen foglalkozik a hőszolgáltatással, 2013. június 8-ig végezheti tevékenységét, a tanácsosok viszont még nem döntöttek a rendszer további sorsáról.

Ionela Ciotlăuş alpolgármester szerint, június 8. után a Locativnak tilos lesz melegvizet szolgáltatnia, tekintettel léve az egyezményre, amelynek határideje a napokban lejár.

A mára tervezett, aztán elnapolt Helyi Tanács-ülésen többek között a távhőszolgáltatásról is tárgyalniuk kellett volna a városatyáknak, azonban az ülést június 13-ra halasztották.

Arról kérdezve az alpolgármestert, miért nem ütemezték előbbre a téma megbeszélését, ha tudták, milyen következményekkel járhat, Ionela Ciotlăuş úgy nyilatkozott, a május 28-ára előrejegyzett tanácsülésen kellett volna megoldást találniuk erre a problémára, de az ülést június 6-ra, majd 13-ra napolták.

Az alpolgármester Dorin Florea városfőt okolja a helyzetért, aki állítólag a Marosvásárhelyi Napok miatt halasztgatta a tanácsülést. A polgármester viszont azt állítja, a tanácsosok kérték a haladékot, hogy legyen idejük felkészülni a tárgyalásokra.

A lényeg: két lehetőség áll a Helyi Tanács előtt, az évek óta húzódó probléma orvoslására: vagy megszüntetik végleg a távhőszolgáltatást Marosvásárhelyen, vagy keresnek egy olyan szolgáltatót, aki képes végre normális körülmények között ellátni a város még hálózaton lévő lakóit.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top