Ismét melegvíz nélkül maradtak a távfűtésrendszeren lévő fogyasztók

550 lakrész maradt újból melegvíz nélkül, miután az E-On gázszolgáltató vállalat nem hosszabbította meg a szerződést a Locativ Rt-vel, jelenlegi hőszolgáltatóval.

Fotó: Marosvásárhelyi Infó

Fotó: Marosvásárhelyi Infó

„Kérvényeztük az E-Onnál a szerződés meghosszabbítását, ugyanis a régi érvényességét vesztette. Napirenden vagyunk minden gázszámlával, és máig sem kaptunk írásbeli indoklást azzal kapcsolatban, hogy miért vonták meg tőlünk a gáz szolgáltatását.” – nyilatkozta Ovidiu Moldovan, a Locativ igazgatója.

Hozzátette, jelen pillanatban 550 lakrészt érint a válság, amely közül 200 az önkormányzat tulajdonában van.

Ionela Ciotlăuș alpolgármester úgy nyilatkozott, a Locativnak kötelessége melegvizet biztosítani a rendszeren lévő fogyasztók számára, míg le nem jár a licensz-szerződése.

Mint ismert, a Locativ ideiglenesen vette át a város hőenergiával való ellátását, és 6 hónapos működési engedéllyel tevékenykedett. Az önkormányzattal megkötött átruházási egyezmény július 8-ig volt érvényes, de a tanácsosok úgy döntöttek, addig hosszabbítják az adott szerződést, míg a licensz le nem jár, vagyis idén szeptemberig.

Ciotlăuș hozzátette, azzal hogy megszakítják a melegvíz szolgáltatását a lakosság fele, alkotmányos jogokat sértenek, ez pedig bűncselekménynek számít.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top