Január 5-én avatják fel a Víkend olimpiai úszómedencét

Csütörtökön, 2012 január 5-én, 16.30 órakor, a Maros Sport- és Szabadidő-komplexumban kerül sor a preszostatikus védőballonnal ellátott olimpiai úszómedence felavatására, amely „trópusi” hangulatot biztosít mintegy 2.400 négyzetméternyi területen, 28 Celsius-fokos hőmérsékleten.

Az esemény kapcsán bemutató jellegű vízilabda mérkőzésekre kerül sor, a nagyváradi CRIŞUL, a bukaresti DINAMO (felnőtt kategória), valamint a budapesti HONVÉD, a marosvásárhelyi Aquasport és TORPI junior csapatának részvételével. A csütörtöki ünnepi megnyilvánulás ugyanakkor a vízilabda Marosvásárhelyre való visszatérését ünnepli, közel 25 év után.

A védőballon (amely befektetés értéke 700.000 lejre tehető) biztosítani fogja a medence használatát a hideg évszakban, nyáron pedig kifedik a medencét. A helyi tanácsosok döntése értelmében, városunk iskolás és óvodás gyerekei (akik úszó tanfolyamon kívánnak részt venni) bizonyos előnyöket élveznek majd mind a tanfolyam díját, mind pedig a szállítást illetően.

„Jelenlegi felépítésének köszönhetően, az olimpiai medence a marosvásárhelyi sportbázisokat gyarapítja, ugyanakkor a legjelentősebb megvalósítások közé tartozik országos szinten” – vélekedett Claudiu Maior, a város alpolgármestere.

Share this post

PinIt
scroll to top