Japán befektetők vetettek szemet Maros megyére

Kisaburo Ishii romániai japán nagykövet udvariassági látogatást tett pénteken a Maros Megyei Prefektúrán.

goga-ishii

A találkozó alkalmából Lucian Goga megyei prefektus bemutatta Maros megye gazdasági-társadalmi helyzetét, valamint a japán befektetők térség iránti érdeklődése is szóba került, amelynek kapcsán a diplomata kiemelte, hogy a megye fő vonzereje a fiatal és jól képzett emberi erőforrásban rejlik.

A nagykövet kifejtette, az ország erősségei közé tartozik a lakosság magas tudás- és neveltségi szintje, az IT szektor kiváló szakemberei, valamint a többnemzetiségű térségek, amelyeknek köszönhetően a lakosság több idegennyelvet is beszél.

„Míg eddig főképp az olcsó munkaerő vonzotta az országba a japán befektetőket, az utóbbi időben ez megváltozott. A többnemzetiségű vidékek nagy erőssége, hogy az emberek több nyelvet is jól beszélnek. A magas tudás- és neveltségi szint mellett, ott van az igencsak népszerű IT szektor is, ami iránt nagy az érdeklődés” – ismertette a nagykövet.

Kisaburo Ishii emellett megköszönte a helyiek által nyújtott támogatást az idén bekövetkezett kumamotoi földrengés károsultjainak.

Lucian Goga Maros megyei prefektus elmondta, Japánt elsősorban az IT szektorba való befektetések érdeklik Maros megyében, abban az esetben, ha fejlődni fog a térség közlekedési infrastruktúrája.

„A nagykövet úr kifejezte, hogy Japán érdekelt az IT szektort érintő befektetésekben, ha fejlődik a térség infrastruktúrája. Ennek kapcsán elmondtuk, hogy Maros megye egy nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik, ami reményeink szerint fejlődőképes, ugyanakkor zajlanak az észak-erdélyi autópálya munkálatai is, és nem utolsó sorban a megyében rengeteg a jól képzett, tehetséges fiatal az IT szektorban.”

Kisaburo Ishii hozzátette, gazdasági szempontból Románia egyre fejlődőképesebb, és az utóbbi években több japán vállalat is érkezett az országba, akik főleg az autógyártás, az IT szektor és a gyógyszeripar területein végeztek beruházásokat.

Forrás: zi-de-zi.ro

Share this post

PinIt
scroll to top