Játszótéri beszélgetés a „szemkiszúrásról”

Folytatódik az Erdélyi Magyar Néppárt Lépcsőházi beszélgetéssorozata: a Testvériség utca, a Kárpátok sétánya, a Szabadság utca után ismét a Tudor lakónegyedbe tértek vissza a Néppárt marosvásárhelyi tanácsosjelöltjei. A pénteki Barátság utcai találkozón a jó idő megengedte, hogy a lépcsőház helyett a játszótér váljon a beszélgetés színterévé.

Munkateleppé vált az egész város – sérelmezik a Tudor negyedi lakók, akik nem értik, hogy miért veri át folyamatosan őket a városvezetés, hiszen három évig nem csinálnak semmit, majd egy hónap alatt, kampány időszakban próbálják elvégezni a mandátumnyi munkájukat. Ilyenkor utat javítanak, ilyenkor parkolót hoznak létre, ilyenkor takarítanak és pálmafát ültetnek…

A megjelenteknél egyértelműen visszaköszönt az Erdélyi Magyar Néppárt régi politika kontra új politika gondolatmenete, egyesek például azt sérelmezték, hogy „olyan vezetőink vannak, akik részegen randalíroznak a Víkenden, ilyen embereket nem szabad odatenni, mert nem tudják megállni a helyüket. Tegyünk oda inkább arra érdemes embereket” – hangzott a lakóktól, akik „szemkiszúrásnak” érzik a pár hete tartó munkálatokat.

Anyukák és apukák is jelentek meg a találkozón, akik a játszóterek állapotát sérelmezték, meg azt, hogy gyerekeik nehezen érvényesülnek majd, hiszen a szülők maguk is vagy munkanélküliek, vagy állandóan az állásuk elvesztésétől rettegnek. Elhangzott, hogy az ország mai körülményei közt sajnos nem csoda, ha elvándorolnak a fiatalok. Az elvándorlás kapcsán felmerült a marosvásárhelyi orvosi egyetem ügye is, a jelenlévők azt panaszolták az Erdélyi Magyar Néppárt képviselőinek, hogy a több mint egy éve zajló MOGYE-huzavona Vásárhely és egész Erdély szégyene.

Az Erdélyi Magyar Néppárt az elkövetkezendőkben Marosvásárhelyen hasonlóan eredményes lépcsőházi beszélgetéseket, vidéken lakossági fórumokat tervez, ugyanis a régi politikával szemben, a Néppárt által képviselt új politika lényege, hogy a lakossággal közösen határozzuk el, mi a jövő teendője – hangoztatta a találkozón az EMNP marosvásárhelyi elnöke, Kali István.

Sajtóközlemény

Share this post

PinIt
scroll to top