Jogos önvédelemből ütötte meg Boureanut az általa bántalmazott rendőr

Jogos önvédelmet gyakorolt az a fővárosi rendőr, aki megütötte az őt bántalmazó Cristian Boureanu volt képviselőt – közölték az AGERPRES hírügynökséggel rendőrségi források.

Ezek szerint a román rendőrség működését szabályozó 2002/218-as törvény értelmében a rendőrnek jogában állt tettlegességhez folyamodni, mivel az elkövető bántalmazta őt.

“Boureanu ágyékon ütötte a rendőrt, ő erre reagált ösztönösen, védekezésképpen, hisz nem tudhatta, hogy Boureanu másodszor is ütni fog-e. Iszonyatos fájdalommal jár, ha a testednek azon a részén kapsz ütést, ráadásul a kollégának azelőtt Boureanu az ujjait is eltörte, mert rászorította az autó ajtaját. A rendőr reakciója azonnali volt, rögtön az ütés után, nem lehet bosszúról beszélni” – jelentette ki az idézett forrás, aki emlékeztetett: jogos önvédelemből, egy bántalmazó személy megfékezésére a tettleges közbelépés mellett akár a szolgálati fegyverét is jogában áll használnia egy rendőrnek.

A rendőrségi forrás azt követően nyilatkozta ezt, hogy az interneten megjelent egy felvétel, amelyen az vehető ki, hogy a rendőr az összetűzés során megüti Boureanut.

Cristian Boureanu volt képviselő csütörtökről péntekre virradóan utasként ült egy személygépkocsiban, amelyet rutinellenőrzés céljából állított meg a közúti rendőrség. Mivel az autóvezető dokumentumait rendben találták, útjára engedték, Boureanu azonban ekkor elkezdett dudálni a rendőrökre és sértő szavakat kiabált feléjük.

A rendőr autóval szirénázva a nyomukba eredt, hogy megbüntesse hatósági közeg megsértéséért. Az autót, amelyben Boureanu ült, nem sokkal ezután egy másik rendőr tartóztatta fel. A volt képviselő kinyitotta az ajtót, a rendőr pedig megfogta azt.

“Nem teszed a kezed az ajtómra, te mocskos!”– mondta neki Boureanu, és a rendőr ujjaira csapta az ajtót.

Filmul întreg …

Közzétette: Poliția Rutieră București – 2017. június 10.

A rendőr ekkor felszólította Boureanut, hogy szálljon ki, és erősítést kért. A rendőrségi források szerint az autó vezetője kijelentette, hogy nem akar részt venni a vitában, az autó egy másik utasa pedig nyugtatni próbálta a volt képviselőt. Ekkor kezdte el valaki lefilmezni az összetűzést.

Szombat reggel Bukarest első kerületének bírósága Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött. A volt képviselőt hatósági közeg bántalmazásával vádolják. A döntés nem jogerős.

A fővárosi, első kerületi bírósági ügyészség szombati közleménye rámutat, péntekre virradóra Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviarorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Források szerint Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be pénteken a rendőrségre. Ugyanazon források azt állították, hogy a történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett, és a Floreasca kórházba szállították.

Az intézmény szóvivője, Bogdan Opriţa péntek délután azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy Cristian Boureanut kiengedték a kórházból.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top