Jóváhagyta a Maros megyei tanács a marosvásárhelyi repülőtér hosszú távú fejlesztési stratégiáját

Maros Megye Tanácsa pénteki ülésén jóváhagyta a marosvásárhelyi repülőtér hosszú távú fejlesztési stratégiáját – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

A repülőtőr fejlesztésének elő-megvalósíthatósági tanulmányában négy fejlesztési tervet dolgoztak ki a szakértők. Ezek közül a legkomplexebb projekt megvalósítását választotta, és hagyta jóvá a megyei önkormányzati testület.

A választott fejlesztési terv szerint a repülőteret közép- és hosszútávon déli és északi irányba is ki fogják terjeszteni a repülőtér tulajdonában lévő, illetve az azon kívül eső területekre is. Ez a fejlesztési terv összesen 26 célkitűzés megvalósítását foglalja magába, köztük a kifutópálya 2500 méterre való meghosszabbítását is. A tervbe foglalt beruházások összköltségét 784 millió lejre becsülték a szakértők – írja a megyei tanács közleményében.

A testület döntött a repülőtér költségvetésének módosításáról is.

A költségtételek átcsoportosításával új beruházásokat hagytak jóvá, így többek között 1,1 millió lejt egy mozgássérült lift vásárlására, 90 ezer lejt egy új, katasztrófahelyzetekben bevethető autó vásárlására, 18 ezer lejt egy új légkondicionáló berendezésre, 5 ezer lejt egy lézeres madárriasztóra, és 200 ezer lejt egy új parkolási rendszer kialakítására, amelyből idén csak 23 ezer lejt fognak elkölteni – részletezi a dokumentum.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top