Július 1-3. között első alkalommal rendezik meg az IKE Fesztivált

Első alkalommal szerveznek keresztyén ifjúsági fesztivált a szovátai Patakmajorban július 1–3. között Válts irányt! címmel. A rendezvény a romániai magyar keresztyén fiatalok háromnapos fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet idén első ízben szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Szovátán. A rendezvény fővédnöke az Erdélyi Református Egyházkerület.

Az előző években IKE Találkozó néven volt ismeretes ez a program, amelyet az IKE már 2000-től évente megszervez. Mivel a sátortábor jelleget kinőtte (500 résztvevő), ezért szükségesnek tartották, hogy fesztivállá bővítsék, ahol a történelmi egyház fiataljai találkozhatnak egymással.

A rendezvény neve és témája: Válts Irányt! A programok több sátorban párhuzamosan zajlanak, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A fősátor ad otthont a komoly témákat boncolgató előadásoknak, vitáknak, amelyeket neves, a szakmában jártas előadók tartanak. A FIKE-sátor főként a fiatalos keresztyén programokat karolja fel, illetve délutánonként dicsőítő sátorként működik, gitárestek színtere lesz. A LIKE-sátor az alternatív programokat részesíti előnyben, olyan témák kerülnek terítékre, amelyek a mai fiatalokat érdeklik, valamint színházi előadásra is sor kerül. Az elcsendesülésre vágyók felkereshetik az IMA-sátrat, illetve a családosoknak a KOEN alapítvány szervez gyermekprogramokat.

A sportolni, kirándulni vágyóknak is színes programot biztosítanak a szervezők. Esténként a következő koncertekre kerül sor:
Péntek: Worship Team, Pont, Gável Testvérek (HU), Judy Bailey (DE),
Szombat: Karaván, Knock Out, Zanzibár (HU)
Vasárnap: Szélrózsa Band (HU), Reménység, Amaro Del (UA)

A részvételi díj 30 lej, amely magába foglalja a sátorhelyet, a programokat és a koncerteket. Igényelhető benti szállás, amely ára 80 lej/fő a fesztivál teljes időtartamára. Az online regisztráció a következő oldalon érhető el: http://www.valtsiranyt.ro/regisztracio.php

További információk a fesztival@ike.ro e-mail címen, illetve a 0744/67.07.69-es telefonszámon, valamint a www.valtsiranyt.ro honlapon igényelhetők.

Share this post

PinIt
scroll to top