Karácsonyfavásár – milyen árban?

Már e hónap elejétől megjelentek a város napipiacain a fenyőfák. Azonban az árak, amelyek ellenében kínálják azokat, hagynak némi kívánni valót maguk után.

Egyszóval, drága mulatság idén a fenyő, ezért sokan inkább arra várnak, hogy közvetlenül az ünnepek előtt hátha valamivel olcsóbban is megvásárolhatják az örökzöldet.

A város piacain a fenyőfák ára nemcsak a magasságuk függvényében, hanem a származási helyük szerint is ingadozik. Így például, egy hazai fát 50–70 lej ellenében vihetünk haza, míg egy Hollandiából importáltat 100–180 lejért vásárolhatunk meg.

Létezik viszont egy harmadik lehetőség is: aki spórolni szeretne a karácsonyfa árán, viszonylag olcsón is beszerezheti az örökzöldet, ha ellátogat a Megyei Erdészeti Hivatal Sziget utcai lerakatához. Ott ugyanis olyan fenyőkre lelhet, amelyeket az intézmény képviselői vágtak ki, illetve amelyeket a hatóságok elkoboztak. A lerakatban 31 lejért például közel 2 méter magas fát vásárolhatunk, a 2 méter feletti fenyők pedig körülbelül 38 lejbe kerülnek.

Share this post

PinIt
scroll to top