Karitatív tevékenységet szervez a Samaritanus Mentőcsoport

A második „életévét” betöltő Samaritanus Mentőcsoport humanitárius tettel ünnepli évfordulóját: pénzt gyűjt az Ortopéd Klinika számára.

Varga Zsigmond, a mentőcsoport koordinátora elmondta, a marosvásárhelyi Nemzeti Színházban bemutatott „Szeretők klinikája” című darab bevételét szeretnék az Ortopédia javára költeni. A csütörtöki előadásra megvásárolt jegyek árából ugyanis ágyneműt és takarókat vennének a Klinika 100 ágya számára.

A koordinátor hozzátette, bárki segíthet bármilyen összeggel, mivel hogy a színház csupán 500 férőhelyes, és akárki megtekintheti a darabot. Egy jegy ára 10 lej, amelyet kizárólag erre a célra fognak fordítani.

Varga Zsigmond azt is elmondta, hogy az előbb említett karitatív program mellett hasonlóval támogatnák a Hematológiai Kórházat is, ez lesz a következő egészségügyi intézmény, amelyen segíteni szeretnének.

A Samaritanus Mentőcsoport olyan személyszállító egyesület, amely a 0, 1 vagy 2 típusú sürgősségi eseteken kívül eső, megfigyelés alatt nem lévő, valamint a nemzetközi cégek által biztosított pácienseket szállítja kórházba.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top