Kátyús utakkal van tele a város

Ahogy kilábalunk a télből, jöhet a szokásos útjavítási ceremónia. Igen ám, csak mint általában, nálunk ez sem megy gördülékenyen. Ugyanis hol az időjárásra fogják a javítások késését, hol pedig adminisztrációs gondok miatt csúszik az útfelújítás.

A város legrosszabb utcájának a Băneasa, valamint a Raktárak útja bizonyul. Azonban a Szabadság, Bodoni, Jeddi, Szabadi és a Meggyesfalvi utcák, valamint a Kövesdomb és a Tudor lakónegyed egyes utcái sincsenek fényes állapotban.

A Băneasa út felújítását még tavaly be kellett volna fejezni, de még ma is kátyúkkal tele, gyalogos járda nélkül „ékeskedik”. Hogy miért nem kezdik el (illetve folytatják) a javításokat? A Polgármesteri Hivatalnak erre egy magyarázata van: a fellebbezett versenytárgyalás, amely miatt késik az út rehabilitálása. Claudiu Maior alpolgármester azonban úgy nyilatkozott, amint az idő megengedi, a szakemberek hozzálátnak a gödrök betöméséhez. A két aszfaltozó cég által tett fellebbezés következtében megbénult ugyan az út javítása, de a helyzet azóta rendeződött. Így csak az időjáráson múlik, mikor foghatnak hozzá a munkások az aszfaltozáshoz – tette hozzá Maior.

A Sportcsarnokot övező utcákra azonban nem vonatkozik a felújítás. Az önkormányzat szerint ez a terület a Honvédelmi Minisztérium fennhatósága alá tartozik, ezért a „javíttassa meg ő” elvet léptetik érvénybe a városfők.

A város többi utcáinak rehabilitálása kapcsán Claudiu Maior hozzátette, egy hónapon belül aláírják a szerződést, amellyel a javításokhoz szükséges pénzalapokat pályázzák meg. Ezután pedig a versenytárgyalás következik a cégek kiválasztásához. A javításokat várhatóan a tavasz végén kezdik meg. Addig is, a sofőrök kénytelenek lesznek tovább zsonglőrözni Marosvásárhely utcáin.

A leaszfaltozandó utakra két és fél év jótállási időt vállalnak a kivitelező cégek.

Share this post

PinIt
scroll to top