A kedvezőtlen időjárás miatt egyelőre lezárva marad az országút Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó és a Parajd-Gyergyóalfalu között

A kedvezőtlen időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a 12C számú országúton Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó település, illetve a 13B országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között – derül ki az Országos Rendőr-felügyelőség közlekedési osztályának hétfő reggel 6 óra 45 perckor kiadott összesítéséből.

Fotó: Illusztráció

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője vasárnap elmondta: a kérdéses útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj.

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását.

Egyelőre a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság hétfő estig érvényes, erős szélre vonatkozó narancs jelzésű figyelmeztetést adott ki.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top