Kelemen: az erdélyi magyarok kicsivel jobban szeretik az RMDSZ-t, mint a Fideszt

Kelemen Hunor szerint az erdélyi magyar emberek szeretik a Fideszt, de egy kicsivel jobban szeretik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusait.

Az RMDSZ elnöke Kézdivásárhelyen, az RMDSZ háromszéki szervezetének választási kiértékelőjén beszélt szombaton az RMDSZ és a Fidesz viszonyáról.

„Mi nem kívánunk polémiát folytatni sem Kövér Lászlóval, sem más magyarországi politikussal, de a megtörtént eseményekről nem feledkezünk meg” – jelentette ki az elnök megjegyezvén, hogy az RMDSZ-nek a minapi önkormányzati voksoláson úgy sikerült javítania a négy évvel ezelőtti választási eredményein, hogy két – jelentős magyarországi háttértámogatással rendelkező – magyar párttal kellett megmérkőznie.

Kelemen Hunor kijelentette, a magyarországi politikusoknak meg kellene érteniük, hogy az RMDSZ nem ellensége a magyar kormánynak.

„A Kárpát-medencében azonban ma nem lehet nemzetpolitikát építeni, és azt koherensen működtetni az RMDSZ megkerülésével” – tette hozzá a romániai magyar politikus. Megjegyezte, mindezt „a magyarországi barátaiknak” is elmondták a napokban.

Forrás: MTI

Share this post

PinIt
scroll to top