Kelemen Hunor: Általános hazugság, hogy mi tartjuk életben ezt a kormányt

Általános hazugság, hogy a Szövetség tartja életben a jelenlegi kormányt, ugyanis a koalíciónak többsége van az RMDSZ-szel vagy nélküle is – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke szombaton Zetelakán, a Magyar Ifjusági Értekezelt (MIÉRT) edzőtáborában.

„Azért döntöttünk úgy, hogy elhagyjuk a termet, mert ez az indítvány nem a jövőről szólt. (…) Azért döntöttünk így, mert nekik (PSD-ALDE koalíció sz. m.) amúgy is megvolt a többségük. Az egy általános hazugság, amelyet a sajtóban, a kocsmákban vagy a Facebook-on terjesztenek, hogy mi tartjuk ezt a kormányt életben. Nem tudtuk megszavazni a bizalmatlansági indítványt, mert senki nem jött javaslattal, nem tudtuk ki lenne egyáltalán a miniszterelnök-jelölt, nem ismertük a kormányprogramot, egy felelős politikus nem szavazhatta meg a bizalmatlansági indítványt. Ezért döntöttünk úgy, mert láttuk, hogy ez egy hatalmi harc, senki nem beszélt a társadalom lényeges kérdéseiről, az ország jövőjéről” – mutatott rá Kelemen.

A szövetségi elnök szerint senkinek nincs tiszta elképzelése, hogy mi lesz Romániával 20 év múlva, mindenki csak a korrupcióellenes harcról beszél. Kelemen hozzátette, ha valami nem sikerül a román politikusoknak, akkor az RMDSZ a hibás, ha valami nem működik jól az országban, az RMDSZ a hibás.

„Nem bélyegezhetsz meg így embereket és nem kelthetsz gyűlöletet. (…) Nem tagadjuk a korrupcióellenes harc fontosságát, de senki nem beszél adópolitikáról, társadalmi problémákról, az egészségügyről, az infrastruktúráról” – szögezte le az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor hozzátette, a többség és az ellenzék vérre menő harcot vív egymással, és még egy autópályáról sem tudnak megegyezni, ugyanakkor az RMDSZ bármilyen konstrukciót támogathat, amely a jövőről beszél.

Kelemen Hunor részt vett a Magyar Ifjúsági Értekezlet második edzőtáborában, amelyet Zetelakán szerveztek a szövetség alkalmazottainak, a ifjúsági szervezeteknek és a politika iránt érdeklődő embereknek.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top