Kelemen Hunor: minél nagyobb számban menjünk el szavazni!

„Az a legfontosabb ebben a pillanatban, hogy az erdélyi magyarok minél nagyobb számban menjenek el szavazni, mert úgy tűnik, a román lakosság sokkal nagyobb arányban jelent meg a szavazóurnák előtt. Csak úgy tudjuk megtartani eredményeinket Maros, Szatmár vagy Kolozs megyében, ha minél többen elmegyünk szavazni” – mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök ma délután a Hír Televízió élő kapcsolásában Kolozsvárról, az RMDSZ Elnöki Hivatalából.

„Arra számítok ma este, urnazárás után, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek egy erős önkormányzati csapata lesz Erdély szerte 2012-ben. A 2008-as eredményekhez hasonlóan lesz közel 200 polgármestere, és több mint két ezer önkormányzati tanácsosa a Szövetségnek, valamint bízom abban, hogy megtartjuk a négy megyei tanácselnöki tisztséget is” – nyilatkozta az RMDSZ elnöke.

A magyarországi politikusok segítségére vonatkozó kérdésre Kelemen Hunor azt válaszolta, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség soha nem kért magyarországi segítséget.

„Nem hiszem, hogy szükség lenne segédeszközökre, mert ezek nem az egyes jelöltek kvalitásait erősítik. Azt tapasztaltuk már 2008-ban is, hogy a népszerűséget nem lehet kézrátétellel átadni, pedig többen is megpróbálkoztak ezzel. Hiteles programokkal, hiteles jelöltekkel lehet a választásokat megnyerni” – szögezte le Kelemen Hunor. Hozzátette, az a tény, hogy három magyar politikai alakulat indult az önkormányzati választásokon, jelentős szavazat- és képviseletvesztést jelent főként a szórványban.

„Sejtburjánzáshoz hasonlíthatom az újabb magyar párt megjelenését, amelyek most új egységről beszélnek. Magyar egység volt Erdélyben, a pártalapítók éppen ezt szüntették meg. A június 10-i választásokon, érdekes módon Székelyföldön nem indítottak nagyon sok helyen jelöltet, a román többségű megyékben viszont igen. A rájuk leadott szavazatok gyakorlatilag a román pártokat erősítik” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Share this post

PinIt
scroll to top