Kelemen Hunor: Az RMDSZ megdöbbenéssel áll a Korrupcióellenes Ügyészség újabb eljárása előtt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel áll a Korrupcióellenes Ügyészség újabb eljárása előtt, amelyben Tamási Zsolt Józsefet, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium igazgatóját hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel, Ştefan Somesan Maros megyei főtanfelügyelőt pedig hivatali hatalommal való visszaéléssel és kétrendbeli hatáskörtúllépéssel gyanúsítják – olvasható az RMDSZ AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

Fotó: kelemenhunor.ro

Fotó: kelemenhunor.ro

Az RMDSZ nevében megfogalmazott, Kelemen Hunor által aláírt állásfoglalás szerint „Romániában több száz olyan visszaszolgáltatott ingatlan van, amelyben iskola, óvoda működik. A Mikó-ügy néven elhíresült, 2012. június 28-i bírósági döntés rendkívül veszélyes precedenst teremtett. Nemcsak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot államosították újra, de ez a veszély fenyegetheti a többi visszaszolgáltatott egyházi és közösségi ingatlant is”.

A közlemény aláírója úgy fogalmaz, „a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi esetek közti elképesztő hasonlóság és az elmúlt négy évben korrupcióellenes harcként beállított boszorkányüldözés az erdélyi magyar közösség vezetői ellen arra kötelez bennünket, hogy zárjuk sorainkat, és ne engedjük magunkat megfélemlíteni.”

„Az RMDSZ nevében határozottan állítom: kiállunk a közösségünkért dolgozó magyar emberekért, szolidaritást vállalunk mindenkivel, aki hasonló helyzetbe kerül, és erre kérem közösségünket is. Nekünk ma elsősorban saját erőnkben, saját egészséges immunrendszerünkben kell bíznunk, és meg kell mutatnunk, hogy a közel másfél milliós magyar közösség jogaival és javaival senki nem élhet vissza, nem csorbíthatja, és nem veheti el azokat.
Most nekünk azt is meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az a nemzet, amely megvédi tagjait, amely nem engedi, hogy vagyonát elkobozzák. Mutassuk meg, hogy nemcsak a lakói vagyunk ennek az országnak, hanem egy erős, összetartó nemzetközösséget alkotunk!” – olvasható a Kelemen Hunor szövetségi elnök által november 5-én, szombaton aláírt állásfoglalásban.

Forrás: AGERPES

Share this post

PinIt
scroll to top