Kelemen Hunor: Vásárhelyt vissza tudjuk szerezni!

Több mint 5000 ember gyűlt össze csütörtök este a Maros parton, ahol az RMDSZ Maros megyei és marosvásárhelyi szervezeteinek jelöltjei tartották kampányzáró rendezvényüket, amelynek meghívottjai a Szászcsávási Cigányzenekar, a Titán és a Republic voltak.

Hét óra környékén már zsúfolásig telt a Sörpatika előtti tér, a Maros megyei települések RMDSZ-szervezetei helységnévtáblák alatt vonultak be a helyszínre, miközben a levegőben egy repülőgép Váltás. Most! transzparenst húzott maga után. A színpadra felsorakoztak a térség településeinek polgármesterjelöltjei és a megyei tanácsos-jelöltek. 

„Ahogy végignézek az itt összegyűlt embereken, azt is mondhatnám, hogy győztünk” – kezdte beszédét Kelemen Hunor szövetségi elnök a Maros parton összegyűlt, több ezres tömeg előtt.

„Óriási kihívás előtt áll Maros megye és Marosvásárhely. Minden olyan szavazat, ami nem Frunda Györgyöt támogatja, elveszett szavazat, és a jelenlegi polgármestert, Dorin Floreat erősíti. Én hiszek abban, hogy Marosvásárhelyt vissza tudjuk szerezni! Minden olyan szavazat, amelyet nem Lokodi Emőkére adnak le, az ellenjelöltek támogatja, nekünk pedig Maros megyét meg kell tartanunk. Mi itthon, magyarként akarunk élni úgy, hogy az elmúlt 22 évben elért eredményeinket megőrizzük, és a munkát folytathassuk. Vasárnap legyünk egy szív, egy lélek, válasszuk a tulipánt!” – buzdította az összegyűlteket az RMDSZ elnöke.

Bölöni László videó üzenetet küldött a kampányzáróra, amelyben elmondta: amennyiben valaki nem érzi otthon magát a szülővárosában, akkor az csakis a jelenlegi városvezetés hibája. Bölöni László azt üzente a résztvevőknek: Frunda Györgyben látja a garanciáját annak, hogy szülővárosában rendben mennek majd a dolgok.

„Le a kalappal, Marosvásárhely” – ezekkel a szavakkal köszöntötte az összegyűlt több ezer marosvásárhelyit Dr. Kelemen Atilla. A megyei szervezet elnöke elmondta: győztes csapatot köszönt, az RMDSZ a megyében több mint ezerháromszáz jelölt állított versenybe, a kampánykaraván százhúsz településen fordult meg.

„Bár nagyon sok provokációnak voltunk kitéve, az RMDSZ egy olyan kampányt vitt végig, amellyel nem vallunk szégyent. Nem ereszkedtünk le az olcsó gyanúsítgatások vagy zsarolások szintjére. Arra kérem önöket, támogassák az RMDSZ-t, egyként mondjuk azt, hogy magyar tanácselnököt és magyar marosvásárhelyi polgármestert választunk” – mondta a megyei elnök.

Lokodi Edit Emőke tanácselnökjelölt elmondta, az RMDSZ a megye legerősebb szervezete maradt, hiszen a maros megyeiek problémáinak megoldásával foglalkozott.

„Megtettem mindent, amit úgy éreztem, hogy meg kell tennem”– mondta, és arra kérte a választópolgárokat, vasárnap szánjanak tíz percet az életükből arra, hogy elmenjenek szavazni, és a megye vezetésében válasszák a folytatást, válasszák a kiegyensúlyozott megyei vezetést, a stabilitást, a békés együttélést. A Maros megyei tanács elnöke megköszönte mindazon – magyar, román és roma – választók bizalmát, akik a következő négy évben is megbízzák a megye vezetésével.

Borbély László szerint most akár egy szavazaton is múlhat, hogy Frunda György nyerjen Marosvásárhelyen. Az RMDSZ politikai alelnöke emlékeztetett arra, hogy 1990-ben a marosvásárhelyi magyarság bebizonyította, hogy erős és szolidáris tud lenni. „2000-ben megbotlottunk, elveszítettük a polgármesteri széket, de tudom, hogy erősek vagyunk és vissza tudjuk nyerni. Úgy, ahogy bebizonyítottuk, hogy a megyét tudjuk vezetni 12 éve, úgy épp itt az ideje, hogy bebizonyítsuk: Marosvásárhelyt is egy kompetens magyar fogja tudni vezetni legalább tizenkét évig” – emelte ki beszédében Borbély László.

„Marosvásárhely többet érdemel, az emberek több becsület, tiszteletet, méltóságot, egy európai várost érdemelnek” – mondta Frunda György a kampányzáró-rendezvényen. Az RMDSZ polgármester-jelöltje hangsúlyozta: „van esély arra, hogy Marosvásárhelyt fejlesszük és munkahelyeket teremtsünk, hogy megoldjuk a közszállítás és a forgalom problémáit, hogy visszaadjuk Vásárhelynek a kulturális súlyát. Óriási esély van arra, hogy egyszerre legyen RMDSZ-es vezetője Maros megyének és Marosvásárhelynek. Segítsenek, hogy segíthessek” – zárta beszédét Frunda György.

A politikai beszédek után a Titán együttes hangszerelésében felcsendültek a Váltás. Most! kampányhimnusz akkordjai, az önkormányzati jelöltek és az összesereglett támogatók közösen énekeltek, majd hatalmas taps közepette vonultak le a jelöltek a színpadról. A méltán népszerű Republic együttes óriási koncertje zárta az RMDSZ Maros megyei kampányzáró rendezvényét.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top