Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik gépe

wizzairA meghibásodott futómű miatt kényszerleszállást hajtott végre a Wizzair egyik járata. Az Airbus A320-as gép 165 utast és hatfős személyzetét szállította Bukarestből Ciampinóba, de a hiba miatt kénytelenek voltak a római Fiumicino reptéren leszállni.

A pilóta ura volt a helyzetnek, de felkészültek a legrosszabbra, és leszállás előtt vészhelyzetet rendeltek el. A gép eredetileg Ciampinóban landolt volna, de végül a római Fiumicino reptérre irányították a gépet, mert ott hosszabb a kifutópálya. Az olasz pilóta végül egy futóművel is le tudta tenni a gépet.

A gép 8 óra 15 perckor landolt, az utasok a mentőcsúszdán át hagyták el a gépet. A Wizzair jelentése szerint senki nem sérült meg, de az olasz Corriere azt írja, hogy hárman könnyebben megsérültek, és néhányan sokkos állapotba kerültek. Őket még a reptéren ellátták. Az egyik utas egy terhes nő volt, őt hasi fájdalmakkal kórházba szállították.

A hivatalos közlemény szerint a légitársaság minden segítséget megad az utasoknak a helyszínen. A Wizz Air elnézést kért a kellemetlenség miatt az utasoktól.

Forrás: Index.hu

Share this post

PinIt
scroll to top