Képeslapok vezetik be a Rekordok Könyvébe

… azt a marosvásárhelyi diáklányt, aki rekord-idő alatt több mint 9100 üdvözletet gyűjtött össze a világból, a Román Posta által meghirdetett verseny keretén belül.

A mindössze 12 éves Boni Zsuzsanna az idén júniusban indított „A képeslapok megmutatják neked a világot” elnevezésű verseny összes díját elnyerte. A színes lapokat a kislány a világ 78 országából gyűjtötte össze.

Munkájában földrajztanára, Körtesi Sándor segítette Zsuzsannát: több száz emailt és levelet küldött szét szerte a világban az ismerőseinek, amelyben felkérte őket, hogy postázzanak a diáklány lakcímére egy-egy helyi képeslapot – nyilatkozta a pedagógus. Hozzátette, a leveleket ugyanakkor több nyelvre is lefordították azért, hogy az ismerősök által a verseny híre belepje az egész világot – magyarázta Körtesi.

Zsuzsanna a versenyre az eddig beérkezett 9124 képeslappal jelentkezett. Azonban a kislány címére továbbra is érkeznek a színes lapok, számuk megközelíti már a 10 ezret. A legtávolabbi világrész, ahonnan üdvözletet adnak fel a diáklány számára, az a Déli Sark. Kutatókkal léptek ott kapcsolatba, akik éppen arra várnak, hogy megérkezzen a jégtörő hajó. Ezzel postázzák majd haza a kislánynak a képeslapot – számol be erről is Körtesi. Egyébként Ausztráliából, a Hawaii-szigetekről, Új-Zélandról és a Szamoa-szigetekről is érkeztek üdvözletek. A leghosszabb utat viszont az Afrikából küldött képeslapok teszik meg, ugyanis ezeket csak a napokban fogja kézbe kapni Zsuzsanna, holott még júliusban feladták azokat – egészítette ki a földrajztanár.

A begyűjtött képeslapok száma valósággal meghökkentette a Román Posta képviselőit. Gabriela Botici, a Brassói Posta Eladási osztályának vezetője úgy nyilatkozott, csak akkor hitt a szemének, amikor meglátta a gyűjteményt. A többi jelentkező ugyanis legtöbb 500 üdvözlettel jelentkezett, azonban mikor Marosvásárhelyről értesítették, hogy létezik olyan játékos, aki 9100-at szerzett be, azt gondolta, évek során gyűjtött képeslapokról van szó. De amint kiderült, nem – magyarázta az osztályvezető.

A marosvásárhelyi diáklány, szorgalmának köszönhetően, a Román Posta valamennyi nyereményét elvitte: a romániai képeslapok, európai képeslapok és a világ más országaiból származó képeslapok kategóriában is ő lett a győztes. A nagydíjat is Zsuzsanna nyerte el: egy hétnapos utazást, autóbusszal, Európába.

Továbbá, az iskolást csak egy lépés választja el attól, hogy bekerüljön a gyűjteményével a Rekordok Könyvébe. A Román Posta képviselői ugyanis azon dolgoznak, hogy a marosvásárhelyi diáklányt bejegyezzék a nagykönyvbe.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top