Kérdőjel alatt a prostitúció csökkentése

A Helyi Rendőrség összesítéséből kiderült, tavaly közel 600 ezer lej értékben róttak ki pénzbírságot az utcalányokra. Hiába, az összegből az örömlányok csupán 5600 lejt törlesztettek, a maradék összegnek megfelelően pedig közösségi munkát kellett végezniük.

Mivel nincsenek megelégedve a törvényekkel, amelyek a prostitúcióra vonatkoznak, a hatóságok más módszerrel próbálkoztak: infravörössel működő, mobilis kamerákat szereltek az utcalányok által látogatott helyekre.

Dorin Florea úgy nyilatkozott tavaly decemberben, hogy a kisfilmek bárki számára megtekinthetők lesznek, ezért elővigyázatosságra intette mindazokat, akik az utcalányok szolgáltatásait vennék igénybe. Igen ám, de eddig még egyetlen film sem került fel a polgármester által említett honlapra.

Úgy tűnik, a hatóságok nem tudnak túljárni az örömlányok eszén. Az eddigi kezdeményezéseik ugyanis – bizonyos okokból – kudarcot vallani látszanak. Azonban folytatódik-e a harc a prostitúció ellen? Biztosan igen, de a kérdés az: (még) milyen formában?

Share this post

PinIt
scroll to top