Kerékpárút Szászrégen és Marosvásárhely között?

Borbély László, környezetvédelmi miniszter idén közel 100 millió lejt utalna csupán kerékpárutak létesítésére. Amennyiben a miniszter tervei megvalósulnak, akár biciklivel is eljuthatunk Szászrégenbe, méghozzá korszerű kerékpárúton.

A miniszter csütörtökön adott hangot elképzeléseinek a Vaslui-i tartózkodása alatt, ahol többek között azt is elárulta, hogy az „Utak a bicikliseknek” program 2011. májusában startol.

Borbély László szerint, a kerékpárutak létesítését átfogó projekt nagyon fontos, ennek értelmében még az idén közel 100 millió lejt utalnak át erre a célra a helyi önkormányzatoknak. A miniszter hozzátette, a programban a községházak is részt vehetnek a városi önkormányzatok mellett.

Borbély László úgy nyilatkozott, nem feltétlenül kötelező útszakaszok mellé megépíteni a biciklisávokat. Ezeket szabadidő-parkokban is létre lehet hozni. Példának okáért megemlítette, akár a Maros árvízgátló töltéseit is ki lehetne használni kerékpársáv létesítésére, Szászrégen és Marosvásárhely között.

Share this post

PinIt
scroll to top