Két mozi is lesz Marosvásárhelyen

Év végére két korszerű mozival gazdagodik a város: egyrészt a Művész mozit készítik el decemberig, másrészt a Promenada Mallban nyíló Cinema City-t terjesztik ki 2700 négyzetméternyi területre, és hoznak létre 8 termet a filmkedvelők örömére.

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere úgy nyilatkozott, a Művész mozi teljes felújításával a helyiség a városlakók kedvenc szórakozóhelye lesz. Három termet hoznak létre, amelyben egyidejűleg több produkciót is vetítenek majd. Így már nem kényszerülnek a marosvásárhelyiek arra, hogy hetente csupán egyetlen filmet nézhessenek végig – vélekedik Florea.

A tervek szerint, a fő vetítőterem 208 férőhelyes lesz, és alkalmas úgy a klasszikus filmkockák levetítésére, mint a 2D és 3D produkciók vászonra vitelére. A két másik terem külön-külön 104 férőhelyes lesz. Itt kizárólag csak 2D és 3D filmeket vetítenek majd.

Az új belső felépítésnek köszönhetően, a Művész mozit nemcsak moziként lehet az átadása után alkalmazni, hanem különböző kulturális eseményeknek is helyet adhat, mint például a filmfesztiváloknak. Átszabják a folyosókat, amelyek ezáltal kiállításoknak adhatnak helyet. Továbbá olyan terek szabadulnak fel a felújítás során, amelyeket öltözőkké, technikai laborokká vagy illemhelyekké lehet átalakítani – árulta el Mircea Moldovan, a Municipális Javak Igazgatóságának elnöke, a Polgármesteri Hivataltól.

A beruházás értéke megközelíti a 800 ezer eurót.

A Promenada Mallban is végre megnyitja kapuit a Cinema City, a várva várt ultramodern mozi. Livia Truţa, a Promenada Mall főmenedzsere úgy nyilatkozott, az új mozi 2700 négyzetméternyi területet vesz fel, összesen 8 vetítőteremmel. A beruházás összértéke megközelíti a 4 millió eurót, viszont megéri – egészítette ki a menedzser, akinek az értesülései szerint több marosvásárhelyi utazik Kolozsvárra a 3D élményért. Ezen elmélet alapján pedig a környező településekről sokan utaznak majd Marosvásárhelyre a szintén 3D mozi kedvéért – vélekedik Truţa.

A Cinema City megnyitását december derekára tervezik, így szemtől szembe vetekedhet majd a felújított Művész mozival, a kliensek és mozikedvelők bevonzásában.

Share this post

PinIt
scroll to top