Kettős medvetámadás Tusnádfürdőn – Műteni kell a társa segítségére siető férfit

Ma, augusztus 5-én kora reggel a 28 éves tusnádfürdői M.B. a vonatállomás felé tartott, amikor rátámadt a 2 bocsos anyamedve. A közelben lakó 27 éves M.J. sietett segítségére, viszont őt sem kímélte a megvadult anyamedve, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sebészeti műtétre szorul.

Jelenleg mindketten a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban vannak. Hamarosan videón mesélik el ők mi is történt pontosan… – számol be az újabb tusnádfürdői medvetámadásról közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Tehetetlenségét és nemtörődömségét mutatja a Kormány, hisz az egyedüli illetékes szerve amely hozhat intervenciós, azonnali beavatkozási döntéseket az Eu-s elővilág irányelve 14 és 16-os cikkelye, Románia alkotmánya és az érvényes törvények alapján az a Környezetvédelmi Minisztérium, de ott a struccpolitika még mindig erősebb, mint a Hargita megyei, a székelyföldi emberek életének a védelme. Kötelessége lenne itthoni forrásokat biztosítson, ha még nincs EU-tól lehívva, de nem tesz semmit, dobja vissza a bajt, hogy mi itt helyben oldjuk meg, de törvényes eszközök nélkül ez bűncselekmény kategória lenne. Ezért szenvednek emberek, egy város közössége él rettegésben, és akik kellene döntsenek Bukarestben, gondolom köszönik szépen és nyaralnak. Ez a férfi, akit most operálnak és a másik, akit a fertőzőn kezelnek, mit vétett? Haragszik rájuk a miniszter asszony? – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Idén már négy embert támadott meg a medve a fürdővárosban.

Share this post

PinIt
scroll to top