Kevesebben kíváncsiak megyénkre

Több mint 7000 turistával csökkent idén Maros megyében az idegenforgalom. Viszont továbbra is Segesvár maradt a legérdekeltebb és leglátogatottabb Maros megyei település.

A szállodák és panziók által nyilvántartott adatokból derült ki, 2010-ben a turisták csupán 20,3%-a volt külföldi, ők főként Magyarországról, Németországból, Moldova Köztársaságból, Olaszországból, Ausztriából és Franciaországból látogattak hozzánk – nyilatkozott Ioan Matei, a Megyei Statisztikai Hivatal koordinátor-igazgatója.

A közkedvelt és a legtöbb turistát csalogató város idén is Segesvár maradt. A municípium vonzereje abban rejlik, hogy Európa egyetlen olyan települése, ahol lakják a vár területét. Emellett több olyan utcája is van – számban 32, amelyen történelmi műemléknek nyilvánított épületek sorakoznak.

Segesvár környékén lévő falucskák is hozzájárulnak a zóna közkedveltségéhez, ugyanis Szászkézd és Dános a megye legtisztább, legszebb és legrendezettebb településeként van nyilvántartva, a környezetük pedig festői szépséggel bír.

Share this post

PinIt
scroll to top