Kezdődhet a szilveszteri mulatság

Ajánlat ugyanis akad bőven: a marosvásárhelyi éttermek idén is kitesznek magukért, ami a menüt és a jó hangulatot illeti – legalábbis az ígéretek szerint.

Már a hónap elején hallani lehetett az óév utolsó és az újév első napjára vonatkozó ajánlatokról. Most, az utolsó 100 méteren, íme egy rövid kis betekintő a város vendéglőinek szilveszteri világába:

– a Laci Csárda ledönti idén az árakat december 31. éjszakáján. A hagyományos ételekről híres vendéglő alacsonyabb ár ellenében helyezi a finomságokat az ünnepi asztalra – tavalyhoz képest. Az étterem menedzserétől, Duka Miklóstól tudjuk azt is, hogy a menüsor gazdag, változatos és jellegzetes is lesz egyben. Hidegtállal indítják a lakomát, de nem marad el a hajnalban felszolgált savanyú leves sem. Italból és zenéből nem lesz hiány – garantálják a szervezők, ugyanakkor remélik, hogy a még szabadon maradt 30 hely is elkel a nagy napig. Az egy személyre szóló menü 180 lejbe kerül, a vendéglő pedig ez évben összesen 130 személy számára teríti meg az ünnepi asztalt december 31.-én.

– a Manadas vendéglő is várja vendégeit az év utolsó napján. A President szálló keretében működő étterem 220 lejt érő menüt sorakoztat fel az ünneplő társaság elébe, a kínálat pedig egyaránt tartalmaz hagyományos és egzotikus ételeket. Nem fog hiányozni az asztalról a disznófősajt, tepertő vagy a sült kolbász, de helyet kap még a kukoricapehelybe forgatott sült pulykamell, bébimurok, vajba sült újkrumpli vagy a capere, illetve menuiere szósszal tálalt sült pisztráng is.

– a Dublin Irish Pub is csatlakozik az ünnepi ajánlatokhoz: itt 300 lejért lehet falatozni és whiskyt inni, illetve mulatozni reggelig. A menüt szintén a hagyomános disznótoros ételek teszik ki leginkább, de lesz csirkemellből készült ételkülönlegesség is.

Aki ennél egy picivel több kényeztetésre vár, illetve egy medencés újévköszöntőt szeretne, a Business Hotel ajánlata neki szól: a szálloda egy 5 napos, all-inclussive turisztikai csomagot hozott létre 1200 lej ellenében csakis azok számára, akik a szilveszteri lakomát az Aqua Day Spa medence vizében vagy a Luxury Club Business elit termében szeretnék elfogyasztani.

Share this post

PinIt
scroll to top