Kidobott pénz a 32 laptop ára

Közel 5 éve annak, hogy a Megyei Tanács 150 ezer lejt költött 32 laptop vásárlására, a munkavégzés megkönnyítése céljából. A hordozható számítógép-láz azonban hamar elmúlt a tanácsosok körében: bevallották, utóbbi időben alig használják azokat.

A laptopokat azért vásárolta a Tanács, hogy a tagokat felmentse a dossziéhalmazok gyűlésekre való cipelése alól. A kezdeményezés az elején működőképesnek is bizonyult, de hamar elszállt a rajongás a számítógépekért.

A 25.-én tartott gyűlésen például nemhogy laptop, de sima papírlap is csak elvétve volt a tanácsosok előtt. Teodor Giurgea tanácsos úgy nyilatkozott, ő a fejében hordja az ötleteket és a különböző, megszavazásra váró projekteket. De ha ragaszkodnak hozzá, hozhat laptopot is. Vasile Bolos tanácsos pedig, az ellenpélda, aki általában magával viszi hordozható számítógépét a gyűlésekre, tegnap ő is laptop-mentes napot tartott, sietségére hivatkozva.

Hogy mi haszna van tulajdonképpen annak a 32, licenszes programokkal ellátott laptopnak, pontosan nem tudni, de ha még nem is használják őket, akkor nevezhető: pénzkidobásnak…

Share this post

PinIt
scroll to top