Kiterjesztik a marosvásárhelyi repülőteret

Több mint 500 ezer eurós támogatásban részesíti a Megyei Tanács a marosvásárhelyi Transilvania repülőteret annak érdekében, hogy kiterjessze területét – született meg a döntés a tegnap tartott Megyei Tanács-ülésen.

A légikikötő kiterjesztéséről annak nyomán határoztak a tanácsosok, hogy a repülőtéren tavaly jelentősen megnövekedett az utasforgalom, ugyanakkor a járatok is kibővültek. Így a jelenlegi részlegek befogadóképessége már nem felel meg az igényeknek.

A Megyei Tanács vezetősége szerint, a repülőtéri projekt kapcsán megnagyobbítanák a földszinti ablakfülkék előtti váróteret, valamint befednék és klimatizálnák a reptér előtti peront is. Továbbá, az első emeleten lévő erkély-részt is tetővel látnák el, könnyebb szerkezetű építőanyagokból.

A beruházás értéke eléri az 509 ezer 167 eurót, amelyet a Megyei Tanács biztosít az intézménynek. A munkálatok kivitelezésére 6 hónap áll a rendelkezésre, legkésőbb 2012. júliusáig ugyanis a légikikötőnek át kell adnia az új létesítményeket.

A Transilvania repülőtér idei költségvetésének megvitatása elmaradt a tegnapi ülésen, mivelhogy az azzal kapcsolatos dokumentációt nem adta le időben a repülőtér vezetősége. Ennek értelmében, a Megyei Tanács rendkívüli gyűlést jegyzett elő február 13-ra, amelynek során kizárólag a légikikötő helyzetét tárgyalják majd meg a képviselők. Lokodi Edit Emőke egyébként továbbra is elégedetlen azzal, hogy a Transilvania repülőtér közigazgatási részlege még mindig ellenzi a kereskedelmi ügyek szétválasztását a Megyei Tanács által finanszírozott tevékenységektől.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top