Kitört a botrány a Helyi Tanácsnál a hőszigetelési programmal kapcsolatban

Összeszólalkoztak a helyi tanácsosok a tegnap este megtartott Helyi Tanács-ülésen. A vita tárgyát a 2012-es hőszigetelési program képezte, minekutána Makkai Gergely helyi tanácsos bejelentette, szerinte a programba bevett 13 tömbház hőszigeteléséért túl magas árat kér az önkormányzat.

A tanácsos úgy véli, akik idén az önkormányzat finanszírozásával hőszigetelik tömbházlakásaikat, tulajdonképpen ugyanannyit adnak ki a zsebükből, mint azok a lakók, akik magánvállalkozót bíznak meg ezzel a feladattal.

Ha az önkormányzat 200 millió régi lejt kér a fenti szolgáltatásért, amely összegből 40 milliót a lakónak kell állnia a 20%-os kötelező, saját hozzájárulás értelmében, akkor ugyanennyibe kerül egy magáncéget is megbízni a hőszigetelés elvégzésével – mutatott rá Makkai.

De ez még nem minden: a tanácsos konkrét példákat is kiemelt a program részleteiből, amelyek számára rendellenességre utalnak. Egyrészt a helyenként felfújt árak, másrészt pedig a négyzetméterenként előírt festékmennyiség eltúlzása és egyes, fiktív munkálatok bevonása is kérdőjeleket állított Makkai számára.

Makkai Gergely bevallotta, ő is érintett mint lakó az idei hőszigetelési programban, ugyanis a besorolt 13 tömbház egyikében lakik. Claudiu Maior alpolgármester reakciója pedig erre az volt: töröljék az adott tömbházat a 2012-es hőszigetelési programból!

Az alpolgármester ugyanakkor azzal vádolta Makkait, hogy összetéveszti a technikai-gazdasági mutatókat a munkálatok méretezési adataival, és egyébként is, konkrét összegekről csakis akkor lehet beszélni, miután megtörténtek a versenytárgyalások a kivitelezőkkel – háborgott Maior.

Az idei hőszigetelési program összesen 710 lakrészt érint, a bevont 13 tömbházból. A munkálatok összértéke pedig 12 millió 965 ezer 678 új lejre tehető.

Share this post

PinIt
scroll to top