Kiváló lehetőség: űrhajósokat alkalmaz a NASA

A NASA – Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala szakképzett űrhajósokat alkalmaz, az űrprogram újrakezdésére.

Az intézmény által kibocsátott álláshirdetés a „The Astronaut Candidate Program” nevet viseli, és része az Amerikai Űrügynökség „Új Űrkorszak” űrrepülési stratégiájának.

Az Űrügynökség jelen pillanatban egy önálló űrhajó és kilövő berendezés megépítésén dolgozik, ugyanis egyelőre az orosz Soyuz ingajárattól függ az amerikai űrhajósok kiküldése.

A jelentkezők tulajdonképpen ezen az új űrhajón kapnának állást, amelyre az USAJobs.gov honlapon keresztül, online pályázhatnak. A jelentkezési határidő 2012. január 27.

A megfelelő személyek kiválasztásában egy második próbatétel is sorra kerül: interjúra, valamint kiértékelésekre – gyakorlati vizsgára. A végső döntést 2013 nyarán hozza meg a hivatal. Szintén ettől az időponttól veszi kezdetét a kiválasztott űrhajósok kiképzése is.

A hirdetés szerint, az állást betöltők évi jövedelme 64 ezer 724 és 141 ezer 715 dollár közé tehető. A meghirdetett állásra pedig bárki jelentkezhet, aki megfelel a NASA által meghatározott előírásoknak: végzős oklevél matematikából illetve mérnöki tudományokból, és legkevesebb 3 év szakmai tapasztalat az elvégzett szakterületen. A hangsebesség feletti/szuperszonikus repülővel végzett repülésben szerzett tapasztalat előnyt jelent.

Hátha van valaki, akinek élete álma válik majd valóra ezzel a hirdetéssel! Elvégre, miért is ne büszkélkedhetnénk egy Maros megyei űrhajóssal?!

Fotó: nasa.gov

Share this post

PinIt
scroll to top