Kóborkutya-számlálás

Egy önkéntes csoport tűzte ki célul, hogy számba veszi a város összes kóborkutyáját. Mivel ezek száma az utóbbi időben rohamosan megnőtt, szükséges a közbenjárás.

Andrea Sălegean, önkéntes úgy nyilatkozott, jelenleg tízen alkotják a csoportot, amely a nyilvántartást készíti. A jelentkezők listája azonban továbbra is nyitott, bárki csatlakozhat hozzájuk és segíthet az akcióban.

A terv szerint negyedekre oszlik majd a csapat, a tagok pedig szemügyre vesznek minden egyes kóbor ebet. A kutyákat utólag féregtelenítik, beoltják, a nőstényeket pedig ivartalanítják. Erre az eljárásra gyűjtést is szerveznek.

Az önkéntesek a városi Állatmenhelyet is segítik: a jelenleg ott élő kutyákat szeretnék kicsit ráncba szedni, megfürdetni, sétáltatni, hogy nagyobb esélyt adjanak nekik a gazdatalálásban. Az akciót a hatóságok is támogatják.

Ami az Állatmenhelyet illeti, németországi partnerkapcsolat alapján folynak ott éppen a felújítási munkálatok. Megnagyobbítják és kiterjesztik a menhely területét. A 80 hellyel rendelkező épületet 150 helyesre alakítják, lesz ivartalanító részleg is, ugyanakkor egy udvart is létrehoznak, ahol az ebek kedvükre mozoghatnak – nyilatkozott Józsa Tibor, a Polgármesteri Hivatal közterület-kezelő osztályának igazgatója. Nyílt napokat is szerveznek majd, ahol a kutyakedvelők kedvenceikkel foglalkozhatnak, vagy akár örökbe is fogadhatják őket.

Share this post

PinIt
scroll to top