Kölcsönpénzből terjesztik ki a víz- és csatornahálózatot Maros megyében

Az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (BERD) 15,9 millió eurót hitelez a marosvásárhelyi Aquaserv vízszolgáltató vállalatnak, hogy korszerűsíthesse és kiterjeszthesse a víz- és csatornahálózatot Maros és Hargita megyében.

Közel 300 ezer Maros és Hargita megyei lakos részesül majd modern vízellátási és csatornázási szolgáltatásban, ugyanakkor további 60 ezer lakót csatlakoztatnak a már meglévő hálózatokhoz – olvasható az Európai Bank sajtóközleményében.

A támogatás a BERD keret-programja által jöhetett létre, amelyet a bank abból a célból létesített, hogy az Európai Unió Kohéziós Alapjából (R2CF) besegítsen a víz-szektorba tartozó költségek fedezésébe. A 15,9 millió eurós részesedést, amelyet jelenleg az Aquaserv kapott, arra a nagyszabású korszerűsítési és kiterjesztési projektre használják, amelynek összértéke megközelíti a 115 millió eurót.

A juttatásból az Aquaserv felújíthatja és kiterjesztheti a vízhálózatot hét Maros megyei városban – Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Segesváron, Dicsőszentmártonban, Marosludason, Radnóton és Maroskeresztúron. Mint ahogyan 57 községet is bevon a koszerűsítési programba.

A beruházás nyomán, 2014-ig a lakosság nagy része, amely az Aquaserv fennhatósága alá tartozik, csatlakoztatva lesz a víz- és csatornahálózathoz.

Share this post

PinIt
scroll to top