Költözik a SMURD

A SMURD Sürgősségi Egysége a Megyei Kórház földszintjére költözik. Az új tevékenységi terület berendezése és átalakítása jövő héten kezdődik.

A vezetők már aláírták a szerződéseket, ami az átköltözést és a felújítást illeti. Dr. Cristian Boeriu, a marosvásárhelyi SMURD koordinátora úgy nyilatkozott, ez a legjobb hír, amelyet kaphattak, mivelhogy a régi épület, amelyben tevékenykednek, már nagyon megrongálódott. Hozzátette, csupán a munkálatokat végrehajtó céggel kell még tárgyalni, így remélik, hogy hat-hét hónap múlva már használatba is vehetik az új székhelyet.

A kórház földszintjén 3000 négyzetméteres területet alakítanak ki a SMURD számára, amely több férőhellyel is rendelkezik majd, mint a régi épület. A jelenlegi 12 hordágy helyett 25-tel fognak dolgozni, illetve egy külön osztályt is létrehoznak majd a gyerek-sürgősségi esetek számára. A kritikus betegeket is elkülönített részlegen fogják kezelni, ugyanakkor tervben van egy számítógépes tomograf beszerzése is, kizárólag sürgősségi esetekre.

A befektetések összege 1 millió euró, ezt a költséget a Világbank állja.

Share this post

PinIt
scroll to top